Peijnenburg Begeleiding

Hoe vraag ik pgb aan? Pgb aanvragen bij de gemeente!

Op de vraag ‘Hoe vraag ik pgb aan?’ is geen eenduidig antwoord mogelijk. Het aanvragen van pgb is namelijk per gemeente verschillend. Maar, over het algemeen bestaat het aanvragen van een pgb bij de gemeente uit vijf stappen:

  1. Een melding doen.
  2. Een persoonlijk plan schrijven. In dit plan staat onder andere wat je wel kunt en wat je niet kunt en waar je hulp bij nodig hebt.
  3. De gemeente onderzoekt je aanvraag. Meestal vindt er een persoonlijk gesprek plaats, het zogenoemde ‘keukentafelgesprek’.
  4. Je krijgt een verslag van het onderzoek. Ben je het eens? Onderteken dit dan.
  5. Nadat je het ondertekende verslag hebt teruggestuurd, besluit de gemeente binnen twee weken of je de gevraagde hulp krijgt. Ook hoor je dan of je hiervoor een persoonsgebonden budget krijgt.

Wij van Peijnenburg Begeleiding kunnen je helpen met het aanvragen van een pgb volgens bovenstaande vijf stappen. Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze persoonlijke begeleiders staan graag voor je klaar.

Maatwerk ambulante begeleidingstrajecten

Onze maatwerk ambulante begeleidingstrajecten zijn afgestemd op jouw hulpvragen, jouw doelen en jouw behoeften. Eén van onze persoonlijke begeleiders kan je op verschillende leefgebieden ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan woonbegeleiding, financiën, dagbesteding, huiselijke relaties, geestelijke gezondheidszorg en lichamelijke gezondheid. Samen gaan we aan de slag met een persoonlijk plan. Dit plan is toegespitst op jouw situatie. We plannen regelmatig een tussentijdse evaluatie in om te kijken waar we nou staan: welke doelen zijn er al behaald en wat kan er eventueel beter?

Pgb aanvragen? Peijnenburg Begeleiding helpt je graag

Vind je het aanvragen van een pgb lastig? Wij begrijpen het als geen ander dat er een heleboel regels en verplichtingen zijn rondom het aanvragen van een begeleidingstraject en het aanvragen van een pgb bij bijvoorbeeld adhd of autisme. De individuele begeleiders van Peijnenburg Begeleiding helpen je graag. Aan hand van jouw hulpvraag en jouw mogelijkheden gaan wij voor je naar de betreffende gemeente toe voor het aanvragen van een pgb. Wij zorgen ervoor dat jij de hulp gaat krijgen die jij nodig hebt.

Heb je een vraag of wil je meer weten over onze mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.