Peijnenburg Begeleiding

PGB begeleiding

Een persoonlijk begeleider, gefinancierd vanuit het pgb

Het pgb is een persoonsgebonden budget waarmee mensen zelf de zorg kunnen inkopen die ze nodig hebben. Het pgb is er voor iedereen die, vanwege een beperking, aandoening of stoornis meer dan de gebruikelijke zorg, hulp of begeleiding nodig heeft. Peijnenburg Begeleiding is gespecialiseerd in het aanbieden van hulp en ondersteuning aan mensen die bijvoorbeeld beperkingen ervaren binnen het autisme spectrum, een psychische stoornis hebben, psychosociale problemen ondervinden of praktische problemen ervaren aan de hand van ADHD of NAH problematiek.

Begeleiding pgb via de Wmo

Peijnenburg Begeleiding biedt als individueel begeleider pgb aan via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Pgb via de Wmo is bedoeld voor mensen die ondersteuning bij het huishouden en begeleiding bij het dagelijks leven nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan hulp in het huishouden, dagbesteding of bepaalde voorzieningen en hulpmiddelen.

Om begeleiding via het Wmo te verkrijgen, is het van belang om aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Er moet duidelijk aangegeven zijn waarom een pgb wenselijk is;
  • De gemeente beoordeelt de kwaliteit van de ingekochte diensten en hulpmiddelen;
  • Er kunnen extra regels gelden voor eventuele hulp die je krijgt van familie, vrienden en/of kennissen.

Pgb of zorg in natura

Deze vorm van individuele begeleiding wordt gefinancierd vanuit of het persoonsgebonden budget of zorg in natura. Met een pgb kun je zelf bepalen welke zorgverlener jou gaat ondersteunen en hoe je deze hulp precies ontvangt. Zorg in natura betekent dat je gemeente samen met jou op zoek gaat naar een passende zorgaanbieder. In dit geval wordt dus door de zorgaanbieder bepaald welke zorg je krijgt en hoe je deze krijgt. Het grote voordeel van zorg in natura is dat je zelf weinig tot niets meer hoeft te regelen qua administratie en organisatie.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Ben je op zoek naar een professionele, betrouwbare én persoonlijke begeleider, gefinancierd vanuit het pgb of zorg in natura? Of wil je meer weten over het inhoudelijke karakter van onze ambulante begeleidingstrajecten? Neem dan vrijblijvend contact op met Peijnenburg Begeleiding. Wij laten je graag kennismaken met onze uitgebreide mogelijkheden op het gebied van individuele begeleiding.

Onze persoonlijke begeleiders

Paul Groels

Paul Groels

Directeur - trajectbegeleider

Luuk van Rooij

Luuk van Rooij

Trajectbegeleider

Liesbeth de Lepper

Liesbeth de Lepper

Trajectbegeleidster

Jet Pels

Jet Pels

Trajectbegeleidster