Peijnenburg Begeleiding

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (wmo)

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is een wet in het kader van hulp en ondersteuning. De Wet maatschappelijke ondersteuning is bedoeld voor iedereen die thuis ondersteuning nodig heeft, zodat ze zelfredzaam kunnen blijven én voor mensen die hulp nodig hebben om te participeren in de samenleving, dus bijvoorbeeld een vorm van dagbesteding. Het maatschappelijk doel van de Wmo is ‘meedoen’.

Ervaar jij belemmeringen in het dagelijks leven? Vind je het lastig om prioriteiten te stellen? Of heb je geen overzicht meer? Wij geven jou de individuele begeleiding op het gebied van Wmo die ervoor zorgt dat jij, samen met ons, aan jouw doelen kunt werken.

Wmo begeleiding van Peijnenburg Begeleiding

Mensen die gebruik maken van de Wmo krijgen hulp vanuit de gemeente middels algemene voorzieningen, maatwerkvoorzieningen en vervoersvoorzieningen. Maatwerkvoorzieningen zijn voorzieningen en hulpvormen die afgestemd zijn op de leefsituatie en gezondheid van de betreffende persoon. Individuele begeleiding van Peijnenburg Begeleiding is zo´n maatwerkvoorziening.

Van aanvraag tot toekenning

Wanneer je ondersteuning nodig hebt volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning, kun je bij je gemeente een ‘melding’ doen. Deze melding is een eerste stap richting een eventueel begeleidingstraject vanuit de Wmo. Je kunt de melding op verschillende manieren doen: telefonisch, per e-mail, via een formulier, een brief of door zelf naar de gemeente toe te stappen.

Tijdens een gesprek met de gemeente wordt er gekeken of jij in aanmerking komt voor ondersteuning. Vervolgens kies je zelf voor een pgb (persoonsgebonden budget) of voor zorg in natura.

Hulp nodig?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen van Wmo begeleiding? Of wil je weten wat de Wet maatschappelijke ondersteuning voor een eventueel persoonsgebonden budget kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste richting.

Onze persoonlijke begeleiders

Paul Groels

Paul Groels

Directeur - Trajectbegeleider

Jet Pels

Jet Pels

Trajectbegeleidster

Liesbeth de Lepper

Liesbeth de Lepper

Trajectbegeleidster / Medewerkster ontwikkeling & kwaliteit

Luuk van Rooij

Luuk van Rooij

Manager / Trajectbegeleider

Judith Terlouw-Smeltink

Judith Terlouw-Smeltink

Trajectbegeleidster