Peijnenburg Begeleiding

Pgb indicatie? Wanneer mag je pgb aanvragen?

Pgb staat voor persoonsgebonden budget. Met een persoonsgebonden budget kunnen mensen zelf de zorg inkopen die ze nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan intensieve zorg, begeleiding, persoonlijke verzorging, hulpmiddelen en voorzieningen. Maar wanneer mag je dan pgb aanvragen? Om in aanmerking te komen voor een pgb indicatie, moet je doorgaans aan een aantal voorwaarden voldoen. Met een pgb kun je zelf bepalen van wie je welke vorm van zorg krijgt.

Voor wie is een pgb bedoeld?

Een pgb is er voor iedereen die, vanwege een beperking, aandoening of stoornis meer dan de gebruikelijke zorg, hulp of begeleiding nodig heeft. Het specialisme van Peijnenburg Begeleiding ligt bij het aanbieden van hulp en ondersteuning aan mensen die problemen ervaren vanwege beperkingen binnen het autistisch spectrum, psychische stoornis, psychosociale problemen, ADHD of NAH.

Eigen bijdrage

Voor een individueel begeleidingstraject dien je vaak een wettelijk bepaalde eigen bijdrage te betalen. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van je eigen inkomen, maar bedraagt maximaal 19 euro per maand.

Pgb of zorg in natura?

Wil je geen pgb? Dan is zorg in natura een alternatief. Met een persoonsgebonden budget bepaal je zelf welke zorgverleners jou gaan ondersteunen en hoe je deze zorg precies ontvangt. Zorg in natura betekent dat jouw gemeente samen met jou op zoek gaat naar een passende zorgaanbieder. De zorgaanbieder bepaalt in dit geval welke zorg je krijgt en hoe je deze krijgt. De zorgaanbieder levert zorg en organiseert voor jou de administratie. Het voordeel van zorg in natura is dus dat je zelf weinig tot niets meer hoeft te regelen.

Peijnenburg Begeleiding helpt je graag

Wil je in aanmerking komen voor een individueel begeleidingstraject van Peijnenburg Begeleiding? Meld je dan vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek. Is er van beide kanten een klik? En is er een basis voor een pgb indicatie vanuit de gemeente? Dan gaan wij graag met jou aan de slag. We gaan (samen met jou) het gesprek aan bij jou gemeente en starten met een maatwerk trajectplan. Dit plan is toegespitst op jouw situatie, jouw doelen, jouw wensen en jouw mogelijkheden.

Vind je het lastig om een pgb indicatie aan te vragen of ben je benieuwd wanneer je recht hebt op pgb? De persoonlijke begeleiders van Peijnenburg Begeleiding helpen je graag gedurende dit traject. Neem vrijblijvend contact met ons op.